Valmistin tänään koulussa jälkiruuaksi lakkamoussea, ja ajattelin jakaa ohjeen teidän kanssanne. Lisäsin moussen kylkeen leipäjuusto-mansik...
Valmistin tänään koulussa jälkiruuaksi lakkamoussea, ja ajattelin jakaa ohjeen teidän kanssanne. Lisäsin moussen kylkeen leipäjuusto-mansikkavartaan ja hiukan lakkahilloa tuomaan särmää annokseen. Tässä teille oiva jälkiruoka vaikkapa viikonlopun herkkuhetkiin! Mutta pidemmittä puheitta, mennään asiaan.
Valmistus on todella yksinkertaista; vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sekaan ensin sokeri ja sitten loput aineet. Voit halutessasi paseerata lakat, jolloin moussen koostumuksesta tulee tasaisempaa. Mutta sen työvaiheen voi myös jättää pois, mikäli moussen joukosta löytyvät siemenet eivät haittaa. Hyydytä moussea tarvittaessa liivatteella. Perussääntö liivatteen käyttöön lusikoitavissa hyytelöissä on 1 liivate/1dl nestettä.
Lakkamoussen voit nauttia ihan sellaisenaan tai valmistaa lisukkeeksi vaikkapa esimerkiksi niitä leipäjuustovartaita. Moussen joukkoon voi myös lisätä esimerkiksi valkosuklaata lisäämään täyteläisyyttä.
2 kommenttia
Oi kun näyttää hyvältä! :-) pitää napata ohje talteen, jos vaikka saisin joskus aikaiseksi kokeilla!
VastaaPoistaHyvää se kyllä olikin, vaikka käyttämieni pakastelakkojen takia jouduinkin hieman rakennetta fiksailemaan liivatteella :)
Poista