resepti
DINNER
22.50
Tänään meillä vietettiin normaalista arkipäivästä poikkeavaa tiistaita. Nikolla oli nimittäin syntymäpäivät, joita juhlistettiin hyvän illallisen merkeissä ihan vain kotosalla. Valmistin alkuruuaksi suolaisia pannukakkuja kylmäsavuhirvitäytteellä ja kylkeen heitin vielä punasipulia ja tsatsikia, nam! Pääruuaksi taioin naudan lehtipihviä valkosipulivoilla, punajuuripyreellä, tuorepastalla sekä tomaatti-mozzarellalla. Ja kyllä sitä sitten oltiinkin vatsat täynnä! Jälkiruoka kahveineen nautittiinkin sitten äidin luona.
PANNUKAKUT KYLMÄSAVUHIRVITÄYTTEELLÄ JA TSATSIKILLA
PANNUKAKUT
1 kananmuna
2dl maitoa
2dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
Riko kananmunan rakenne ja lisää muut ainekset. Paista mieluiten ohukaispannulla ja käännä pannukakut ajoissa jotta ne pysyvät kuohkeina.
TÄYTE
200g Creme Bonjour Cuisine valkosipuli & yrtit
n. 100g kylmäsavuhirveä kuutioina
TSATSIKI
n.7cm pätkä kurkkua raastettuna
1 valkosipulin kynsi
1dl maitorahkaa
sokeria
suolaa
LEHTIPIHVIÄ VALKOSIPULIVOILLA, PUNAJUURIPYRETTÄ, TUOREPASTAA & TOMAATTIMOZZARELLAA
Lehtipihvit oli valmiit Atrian naudan lehtipihvit, suosittelen kyllä leikkaamaan ja nuijimaan ne itse fileestä. Tuorepastankin ostin valmiina.
VALKOSIPULIVOI
80g margariinia
1-2 valkosipulinkynttä
Anna rasvan pehmetä huoneenlämmössä ja lisää sekaan hienonnettu valkosipuli. Muotoile voi haluamaasi muotoon esimerkiksi kelmuun tai leivinpaperiin ja anna kovettua jääkaapissa tai pakastimessa.
PUNAJUURIPYRE
n. 3-4 punajuurta
50g Creme Bonjour Cuisine valkosipuli & yrtit
Voita
Suolaa
Sokeria
Kuori ja pilko punajuuret pieniksi. Keitä kypsiksi ja soseuta sauvasekoittimella tai blenderillä ja lisää Creme bonjour. Halutessasi lisää joukkoon pieni nokare voita tuomaan kiiltoa. Mausta suolalla ja sokerilla. Halutessasi voit lisätä joukkoon esimerkiksi yrttejä, mutta omasta mielestäni pyre ei kaivannut muuta makua Creme Bonjourin ansioista.
TOMAATTI-MOZZARELLA
100g mozzarellaa
1 tomaatti
Siivuta tomaatti ja mozzarella ohuiksi siivuiksi ja asettele kauniisti limittäin lautaselle. Halutessasi voit lisätä mukaan pestoa ja basilikaa.
PANNUKAKUT KYLMÄSAVUHIRVITÄYTTEELLÄ JA TSATSIKILLA
PANNUKAKUT
1 kananmuna
2dl maitoa
2dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
Riko kananmunan rakenne ja lisää muut ainekset. Paista mieluiten ohukaispannulla ja käännä pannukakut ajoissa jotta ne pysyvät kuohkeina.
TÄYTE
200g Creme Bonjour Cuisine valkosipuli & yrtit
n. 100g kylmäsavuhirveä kuutioina
TSATSIKI
n.7cm pätkä kurkkua raastettuna
1 valkosipulin kynsi
1dl maitorahkaa
sokeria
suolaa
LEHTIPIHVIÄ VALKOSIPULIVOILLA, PUNAJUURIPYRETTÄ, TUOREPASTAA & TOMAATTIMOZZARELLAA
Lehtipihvit oli valmiit Atrian naudan lehtipihvit, suosittelen kyllä leikkaamaan ja nuijimaan ne itse fileestä. Tuorepastankin ostin valmiina.
VALKOSIPULIVOI
80g margariinia
1-2 valkosipulinkynttä
Anna rasvan pehmetä huoneenlämmössä ja lisää sekaan hienonnettu valkosipuli. Muotoile voi haluamaasi muotoon esimerkiksi kelmuun tai leivinpaperiin ja anna kovettua jääkaapissa tai pakastimessa.
PUNAJUURIPYRE
n. 3-4 punajuurta
50g Creme Bonjour Cuisine valkosipuli & yrtit
Voita
Suolaa
Sokeria
Kuori ja pilko punajuuret pieniksi. Keitä kypsiksi ja soseuta sauvasekoittimella tai blenderillä ja lisää Creme bonjour. Halutessasi lisää joukkoon pieni nokare voita tuomaan kiiltoa. Mausta suolalla ja sokerilla. Halutessasi voit lisätä joukkoon esimerkiksi yrttejä, mutta omasta mielestäni pyre ei kaivannut muuta makua Creme Bonjourin ansioista.
TOMAATTI-MOZZARELLA
100g mozzarellaa
1 tomaatti
Siivuta tomaatti ja mozzarella ohuiksi siivuiksi ja asettele kauniisti limittäin lautaselle. Halutessasi voit lisätä mukaan pestoa ja basilikaa.
0 kommenttia