NEW YORK CHEESE CAKE

Kaiken tämän terveyhömpötyksen keskellä päätin eilen leipoa kakun ihan vain omaksi ilokseni, sillä rakasta leipomisharrastusta on al...

DSC_0357 DSC_0359
Kaiken tämän terveyhömpötyksen keskellä päätin eilen leipoa kakun ihan vain omaksi ilokseni, sillä rakasta leipomisharrastusta on alkanut tulla hieman ikävä. Onneksi syömispuoli ei sentään jäänyt kokonaan omille harteilleni, vaikka kyllähän sitä omaa tuotosta täytyi maistaa itsekkin. Ja lopputulos olikin mielestäni oikein onnistunut, kakku maistui todella hyvältä ja oli ihanan pehmeää, nam!

Ja tässäpä teille ohje tähän suussasulavaan juustokakkuun:

POHJA
200g Digestive-keksejä. Itse käytin täysjyväversioita.
150g voita
3rkl fariinisokeria

TÄYTE
500g maustamatonta tuorejuustoa
200g ranskankermaa
3/4dl fariinisokeria
1tl vaniliinisokeria
1dl vispikermaa
3rkl vehnäjauhoja
4 kananmunaa

KORISTEEKSI
Tomusokeria, vadelmia ja pensasmustikoita.

VALMISTUS
Leikkaa leivinpaperista sopiva pala irtopohjavuoan pohjalle ja vuoraa myös reunat leivinpaperilla jotta kakku on helppo irrottaa vuoasta. Jauha keksit blenderissä tai murskaa pakastepussissa kaulimen avulla. Sekoita sulatettu voi, sokeri ja keksimurut tasaiseksi massaksi ja painele irtopohjavuoan pohjalle. 

Notkista tuorejuustoa sähkövatkaimella. Lisää joukkoon ranskankerma sekä vaniliini- ja fariinisokeri. Sekoita vispikermaan vehnäjauhot ja lisää seos tuorejuustomassaan. Vatkaa kevyesti. Lisää kananmunat yksitellen aina välissä vatkaten. Kaada seos pohjan päälle ja paista 175-asteessa noin tunti. Tarvittaessa voit paistoajan loppupuolella nostaa kakun ylemmälle tasolle jotta pinta saa kauniin värin. Jäähdytä hyvin. Irrota irtopohjavuoan reunat kakun ympäriltä ja nosta halutessasi kakku pois pohjan päältä erilliselle tarjoiluastialle. Koristele tomusokerilla ja marjoilla. Nauti!

You Might Also Like

4 kommenttia

  1. On enemmän kun useesti tullu tehtyä just ton tyylistä juustokakkua, kuuluu yhtiin lempiresepteistä ja nyt noita sun kuvia kattellessa kuola alkaa jo valua poskelle ja alkaa pikkuhiljaa mielessä käymään että "pitäskö vaikka huomenna leipoa..."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse leivoin nyt ekaa kertaa tuota, koulussa kyllä tuli maistettua tuota useammankin kerran ja aina se vaan on niin hyvää! :D

      Poista
  2. Naam näyttää hyvältä! Voisin pistää tän reseptin muistiin ;-)

    www.therewillbesunshine-emilia.blogspot.com

    VastaaPoista