DELICIOUS CHRISTMAS CAKE

Näin joulun odotuksen kunniaksi ajattelin kasailla teille jonkin verran jouluisia postauksia, ja tässä tulisi niistä ensimmäinen. Kaikki...

kakku

Näin joulun odotuksen kunniaksi ajattelin kasailla teille jonkin verran jouluisia postauksia, ja tässä tulisi niistä ensimmäinen. Kaikki tämän vuoden joulupostaukset tulevat löytymään kätevästi XMAS tagin alta. Jokin aika takaperin tuli leivottua tälläinen herkullinen joulukakku, ja ajattelin jakaa sen ohjeen ensimmäisenä jouluaiheisena postauksena. Kakku oli ikään kuin koeversio kakusta, jonka aion jouluaatoksi valmistaa ja ohje vaatiikin pieniä muutoksia. Aion esimerkiksi ensi kerralla leipoa pienemmän kakkupohjan, sillä alkuperäisestä suunnitelmastani poiketen en teekkään kakusta kolmekerroksista. Aion myös korvata glögijuoman vahvemman makuisella glögitiivisteellä. Mutta tässä tulisi ohje herkulliseen ja massiiviseen joulukakkuun olkaa hyvät!



GLÖGIJUUSTOKAKKU
Pohja
7 kananmunaa
2½dl sokeria
3½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
+ kaakaojauhetta ja kanelia oman maun mukaan.

Vatkaa kananmunat vaahdoksi. Lisää joukkoon siivilän läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada taikina korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175-asteessa n.40 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä huolella ja leikkaa se kolmeen osaan.

Täyte
4dl kermaa
200g tuorejuustoa
8 liivatetta
2,5dl glögiä (mikäli haluat vahvan glögin maun, suosittelen käyttämään hieman laimennettua glögitiivistettä eikä kaupasta valmiina saatavaa glögijuomaa.)
+halutessasi piparkakkumaustetta tai muita jouluisia mausteita

Notkista tuorejuusto vatkaimella ja lisää joukkoon glögi. Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi toisessa kulhossa ja lisää joukkoon mausteet. Sekoita tuorejuusto-glögiseos ja kermavaahto tasaiseksi massaksi varovasti nostellen. Aseta kahden irtopohjavuuan pohjalle täytekakkupohjat ja kaada täyte päälle. Tasoita pinta tarvittaessa kuumaan veteen kastellulla lusikalla. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli.

PIPARKAKKUMOUSSE
2dl kermaa
100g turkkilaista jugurttia
175g piparkakkuja
1-2 liivatetta
1rkl glögiä
+halutessasi piparkakkumaustetta tai muita jouluisia mausteita

Liota liivatteet kylmässä vedessä. Rouhi piparkakut haluamasi kokoiseksi rouheeksi. Vatkaa kerma ja lisää joukkoon jugurtti. Ota noin 1dl seosta erilleen toiseen kulhoon liivatteiden lisäämistä varten. Kuumenna glögi ja sekoita joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Sekoita liivateseos ohuena nauhana pieneen määrään moussea, jonka jälkeen lisäät sen muun moussen joukkoon varovasti sekoittaen. Lisää seokseen piparkakkurouhe.

GLÖGIKIILLE
2dl glögiä
3 liivatetta

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kuumenna glögi ja sekoita joukkoon liivatteet joista on puristettu ylimääräinen vesi pois. Anna jäähtyä hetki ja kaada toisen valmistamasi kakun päälle. Hyydytä jääkaapissa. Suosittelisin tässäkin käyttämään glögitiivistettä valmiin glögijuoman sijaan, jolloin väri on parempi ja maku vahvempi.

KAKUN KASAAMINEN
Nosta lautaselle glögijuustokakku, jossa ei ole kiillettä päällä. Levitä sen päälle piparkakkumoussea. Nosta sen jälkeen kiilteellä koristeltu kakku moussen päälle. Reunat voit halutessasi peittää piparkakkumoussella. Itse peitin reunat moussella jota pursotin myös hieman kakun päälle. Lisäsin koristeeksi myös piparkakkuja.

You Might Also Like

0 kommenttia