UUDEN TALON MATERIAALIT - KEITTIÖ & ETEINEN

Tällä kertaa olisi aika katsoa keittiön ja eteisen materiaalivalintoja. Keittiön toteutus oli itselleni hyvin mielenkiintoista, sillä...

Uuden talon materiaalit Uuden talon materiaalit Uuden talon materiaalit

Tällä kertaa olisi aika katsoa keittiön ja eteisen materiaalivalintoja. Keittiön toteutus oli itselleni hyvin mielenkiintoista, sillä omasta mielestäni keittiö on hyvin tärkeä osa kotia. Sen toteutuksen on oltava toimiva, mutta myös silmää miellyttävä.

 Käytännön syistä keittiön sekä eteisen lattiamateriaaliksi valitsimme laatan. Se on helppohoitoinen ja käytännöllinen. Muuten materiaalit toistavat väreiltään hyvin pitkälti muun talon värejä.  Alin kuva on Ikean keittiön suunnitteluohjelmalla tehty luonnos, jonka pohjalta lähdimme keittiötarjouksia kysymään. Keittiön kaapistot tulevat olemaan väriltään valkoiset, ja työtasoiksi tulee tummat laminaattitasot.




Talon pohjapiirustusta suunnitellessa keittiösaareke oli yksi keittiön sijaintia ja kokoa määrittelevä tekijä. Olen jo kauan haaveillut avokeittiöstä saarekkeella, ja nyt vihdoin ja viimein saan sellaisen! Saareke tuo meidän pieneen keittiöön kätevästi lisää kaappi- sekä työtilaa ja rajaa olohuoneen ja keittiön.  Saarekkeeseen tulee olohuoneeseen päin vielä lasivitriinit astioiden säilytystä varten. Tilan rajaamisen vuoksi kuvasta poiketen vitriinikaapit tulevat olemaan hieman työtasoa korkeammat, joten ne tuovat mukavaa näkösuojaa keittiöön. Alkuperäisenä haaveenani oli myös sijoittaa saarekkeen yhteyteen muutama baarijakkara istumista varten, mutta voi olla että siitä suunnitelmasta joudutaan käytännön syistä luopumaan sillä tilan puutteen vuoksi saarekkeeseen ei ollut mahdollista tehdä jalkatilaa ja vitriinikaappia vasten istuminen ei kuulosta kovin käytännölliseltä ratkaisulta.

Eteiseen tilaamme kiintokalusteena liukuovellisen kaapin vaatteiden säilytystä varten. Tarkemman postauksen keittiön sekä eteisen kiintokalusteisiin liittyen jattelin tehdä sitten kun kaapistot on asennettu paikalleen.

You Might Also Like

0 kommenttia