ABOUT BEAUTY

Viimepäivinä sosiaalisessa mediassa on käynyt melkoinen kuhina erään naisten itsetuntoon ja ulkoiseen olemukseen liittyvästä asiasta. N...

2014-04-15
large Viimepäivinä sosiaalisessa mediassa on käynyt melkoinen kuhina erään naisten itsetuntoon ja ulkoiseen olemukseen liittyvästä asiasta. Nimittäin rinnoista. Pääsiäisen aikaan ilmestyi teksti, jossa kirjoitettiin melko yksipuolinen näkemys joka pohjautui ajatukseen siitä että rinnat tekevät naisen. Eli vain rinnakas nainen voi olla kaunis, niinkö? Kirjoittaja antaa myös olettaa että miehetkin täytyy vartavasten pakottaa pitämään pienirintaisia naisia kauniina, mikä ei mielestäni pidä paikkaansa. Kyllä se naisellisuus & kauneus on kiinni jostakin aivan muusta kuin rinnoista! Tietenkin täytyy muistaa että kyseisen tekstin tarkoituksenakin oli varmasti saada näkyvyyttä mediassa ja provosoida ihmisiä. Mutta päätimpä kuitenkin tarttua aiheeseen, ja tutkiskella itsekkin vähän omia ajatuksiani kauneudesta.

Nykymaailmassa kauneus tuntuu olevan ihmisille kaikki kaikessa, ja osittain saamme tietysti kiittää tästä sosiaalista mediaa. Ollaan saatu varsinkin nuorille ihmisille aikaan hirvittävät ulkonäköpaineet ja luotu ajatusmaailma siitä, miltä kauniin ihmisen tulisi näyttää. Näin hieman yleistettynä koen itse tämän nykypäivän kauneusihanteita vastaavan yksilön olevan tietenkin mahdollisimman hyvässä fyysisessä kunnossa oleva, hoikka, kasvoiltaan symmetrinen ja tietenkin isopovinen.  Okei, eihän ihanteissa ole mitään vikaa, right? Mutta mitäs jos poikkeaakin rajusti noista "kauneusihanteista", ja varsinkin sellaisilla asioilla joihin ei itse vaikuttaa? Tekeekö se susta jotenkin ruman tai vähemmän haluttavan?
Hiljattain päivitetty "Kauneus on katsojan silmissä"
Totta, koska tietenkin jokaisella on oma näkemyksensä. Myös niillä miehillä. Eihän kaikkien silmää voi samat asiat miellyttää, ja mikäli miellyttäisi niin sittenhän vasta evoluutio pulassa olisikin. Kyllä se vaan on fakta että toisen silmää miellyttää tummat hiukset, toisen silmää vaaleat. Ei ole olemassa yhtä ainoaa oikeaa kauneusihannetta. Luojan kiitos kaikki ihmiset ei ole valettu samasta muotista, vaan olemme kaikki erilaisia niin ulkoisesti kuin sisäisestikin. Ja varmasti jokainen yksilö on jollakin tapaa kaunis!
"Kauneus tulee sisältäpäin"
Nimenomaan, tämä on se mitä haen takaa.  Vaikka sulla kuinka olisi täydelliset kasvonpiirteet tai esimerkiksi ne suuret rinnat niin ei se automaattisesti tee sinusta kaunista tai naisellista, se kauneus kun on niin paljon muutakin. Kauneus on asennetta ja luonnetta. Sitä miten sä kannat itsesi ja kehosi, miten sä kohtelet muita. Kaunes on hymyä ja onnellisuutta. Se on älykkyyttä, viisautta ja ajattelevaisuutta. Kauneus on niin paljon muutakin kuin se pelkkä ulkokuori. Ja se kaikki mitä siellä ulkokuoren takana on, on sitä mikä loppupeleissä on kaikista tärkeintä.  Ja vaikka se niin vaikeaa onkin, niin kyllä mun mielestä jokaisen ihmisen täytyisi pitää itseään kauniina miettimättä siitä mitä nykypäivän kauneusihanteet sanoo tai mitä muut susta ajattelee.

tumblr_nlxhuxWYZ41rnsok6o1_1280
Sä voit parannella ulkonäköäsi meikillä, korostavilla vaatteilla tai vaikkapa sitten niillä kauneusleikkauksilla. Sä voit hommata ne jättimäiset silikonit, mutta se ei tee susta parempaa ihmistä. Sä et luultavasti tule saavuttamaan sen avulla mitään suurta. et saamaan järisyttävää suosiota, etkä luultavastikaan myöskään löytämään sitä täydellistä kumppania.  Mutta jos se tekee sut onnelliseksi, niin go ahead! Mutta se ei kuitenkaan anna sinulle oikeutta tuomita muita heidän ulkoisten piirteidensä takia. Ihan tasavertaiset mahdollisuudet heilläkin on tässä elämässä, esimerkiksi siitä rintojen koosta riippumatta. Kyllä tässä elämässä kannattaa mielestäni panostaa johonkin hieman tärkeämpään kuin pelkkään ulkonäköön. 

You Might Also Like

0 kommenttia