Suklaa-mangokakkua kahdella eri tyylillä

Tänään oli koulussa tarjolla suklaa-mangotäytekakkua mun synttäreiden kunniaksi ja kenenkäs muunkaan leipomana kuin mun! Kakussa oli siis ...

DSC_0136
Tänään oli koulussa tarjolla suklaa-mangotäytekakkua mun synttäreiden kunniaksi ja kenenkäs muunkaan leipomana kuin mun! Kakussa oli siis sisällä mangososetta sekä suklaa-tuorejuustotäytettä. Tämän kakun ei ollut tarkoituskaan olla hirveän koristeellinen, koska omiin kakkuihin en aina jaksa panostaa niin paljon kuin muille meneviin. Kakun päällä on mangolla maustettua kermaa ja reunoilla kaikessa yksinkertaisuudessaan suklaakermapursotukset.

Valmista ensin ihan tavallinen kahdeksan munan kakkupohja. Laita uuni lämpenemään 175-asteeseen ja voitele ja korppiujauhota kakkuvuoka. Riko kananmunat lasiin ja mittaa toiseen lasiin sokeria yhtä paljon kuin kananmunia on. Laita kolmanteen lasiin vehnäjauhoja saman verran kuin edellisiä. Lisää joukkoon ripaus leivinjauhetta. Halutessasi voit korvata osan vehnäjauhoista perunajauhoilla, ja halutessasi tumman pohjan voit lisätä jauhojen sekaan kaakaojauhetta. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sekoitetut kuivat ainekset siivilän läpi ja sekoita varovasti tasaiseksi. Laita taikina vuokaan ja paista noin tunti.

Jäähdytä kakkupohja. Valmista täyte. Vatkaa n. 4dl kermaa vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniliinisokerilla. Sulata n. 200g suklaata mikrossa tai vesihauteessa ja sekoita siihen n. 200g mascarponejuustoa. Lisää kermavaahtoa sen verran että täytteestä tulee koostumukseltaan sopivaa. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta pohja. Levitä päälle mangososetta sekä suklaamoussea. Lisää jäljelle jääneeseen kermavaahtoon tai osaan siitä mangososetta ja levitä kerma kakun päälle. Mikäli kaikki loppu kermavaahto meni mangokermaan kuten minulla, vatkaa sitä lisää n. 5dl.  Lisää kermavaahtoon sokeria, vaniliinisoekria sekä kaakaota. Pursota kakun reunat.

DSC_0155 DSC_0150 DSC_0148

Tämä kakku onkin sitten tilauksesta tehty, ja suklaa-mangolinjalla mennään tässäkin kakussa. Kakun alaosa on ihan tavallinen sokerikakku suklaamoussetäytteellä. Kakun päällä komeilee mangotuorejuustosta sekä -soseesta valmistettu mangohyytelö. Reunoille laitoin täytteenäkin olevaa suklaamoussea. Tämä kakku onnistui mun mielestä todella hyvin, koostumus ja ulkonäkö on ainakin omaa silmää miellyttävä. Ja tekemisessäkään ei ihan hirveästi hurahtanut aikaa!

Valmista kakkupohja kuten edellisessäkin kakussa, itse valmistin tähän kakkuun tumman kakkupohjan. Leikkaa pohja kolmeen osaan ja laita päälimmäinen osa irtopohjavuokaan. Liota 8 liivatelehteä. kylmässä vedessä. Vatkaa n. 7,5dl kermaa. Sekoita hiukan vajaa puolet kermasta ja  250g mangotuorejuustoa. Lisää joukkoon mangososetta oman makusi mukaan, itse laitoin kolme pilttipurkillista.  Kuumenna tilkka sitruunamehua ja sulata liivatteet siihen. Sekoita seos mangomassaan ohuena nauhana. Kaada seos irtopohjavuokaan. Vie hetkeksi pakastimeen.

Valmista suklaamousse sulattamalla n.200g suklaata. Sekoita joukkoon n. 200g mascarponejuustoa. Sekoita loppu kerma seokseen, paitsi jos haluat laittaa pursotukset koristeeksi. Tällöin jätä hiukan kermaa sitä varten.  Kostuta kakkupohja esimerkiksi maidolla tai mehulla ja lisää väliin suklaamoussea. Laita seuraava kerros päälle ja toista sama. Lopuksi hae pakkasesta viimeinen kakkukerros jonka päällä on mangohyytelö. Nosta koko komeus kakun päälle ja peitä kakun reunat suklaamoussella. Koristele esimerkiksi kermapursotuksilla ja suklaarouheella.

You Might Also Like

6 kommenttia

  1. voi että kuinka hyvän näköistä!!

    http://emmmasofia.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. nam minkä näkösiä ja kuullostaa hyvältä! Voisitko millään kertoo reseptiä ? Olis kiva leipoo, sillä rakastan suklaata ja mangoa <3 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja juu koitan jonkunlaista ohjetta laittaa tohon postaukseen (:

      Poista
  3. Näyttää tosi herkulliselta! Kiva blogi sulla (---:

    luxurylovefreedom.blogspot.fi

    VastaaPoista