POLAR LOOP

Kesän alussa päätin pienen haaveilun jälkeen ostaa itselleni Polar loop-aktiivisuusrannekkeen. Koska olen kiinnostunut liikunnasta ...

DSC_0287 loop loop2
Kesän alussa päätin pienen haaveilun jälkeen ostaa itselleni Polar loop-aktiivisuusrannekkeen. Koska olen kiinnostunut liikunnasta ja hyvivoinnista, vaikutti oman päivittäisen aktiivisuuden konkreettinen seuraaminen jotenkin todella mielenkiintoiselta. Nyt pienen testailun jälkeen ajattelin kertoa teille mun omia kokemuksia ja mielipiteitä kyseisestä vempaimesta.

Muutaman viikon testailun jälkeen olen ihan tyytyväinen kyseiseen aktiivisuusrannekkeeseen. Kuitenkaan ihan orjallisesti en sen antamia tuloksia palvo, sillä ihan täysin en sen mittaustehoon luota. Loopin idea on kuitenkin tosi hyvä, ja kyllähän se motivoi liikkumaan kun illalla huomaa että on vain muutaman aktiivisuuspisteen päässä päivän tavoitteesta.

Itse olen käyttänyt loopia kellon ympäri, ellei lataustaukoja lasketa. Eli ranneketta on tullut käytettyä niin töissä, treeneissä, tallilla kuin ihan vain löhöillessäkin. Muutaman kuluneen viikon aikana passiivisuusleimoja on kuitenkin kertynyt vain yksi! Askelia on kertynyt päivän mittaan ihan kivasti, tosin uskoisin että noihin askelmääriin ei kannata ihan älyttömästi luottaa. Ja kyllä on jotenkin helppoa kun ei tarvitse nykyään katsoa aina kelloa puhelimesta, sillä suoraan aktiivisuusrannekkeesta näet niin kellonajan, ottamasi askeleet kuin saamasi aktiivisuuspisteesikin.

Polar loopin saa synkronoitua tietokoneen tai puhelimen kanssa laitepariksi, jolloin voit päivittäin tutkia laitteen sinulle antamaa palautetta. Itse synkronoin rannekkeen yleensä iphonen kanssa, ja palautetta tulee selailtua jonkin verran. Nykyään en synkronoi laitetta ihan joka päivä, sillä ranneketta saa olla muuten lataamassa lähes joka päivä. Palautteessa mielenkiintoisinta on minusta unen seuranta ja myös tuota ympyrädiagrammia tulee tutkittua ja pohdittua jonkin verran.

Kyseisen aktiivisuusrannekkeen huonoja puolia ei ole montaa. Yksi niistä on suhteellisen lyhyt akun kesto, sillä mikäli laitetta synkronoi ahkerasti niin akku tyhjenee yhdessä hetkessä. Lisäksi itseäni hieman harmittaa ettei aktiivisuuspisteitä kerry pyöräilystä, se kun on minulle suhteellisen arkipäiväistä hommaa. Ja jotenkin olen myös kokenut rannekkeen käytön ehkä hieman hankalaksi, kun olen tottunut treenatessa käyttämään sykemittaria. Nyt muutaman viikon on sykemittari saanu olla lähes poikkeuksetta laukun pohjalla, sillä tuntuu typerältä käyttää kahta lähes samaa laitetta samaan aikaan. Toki loopiin saisi yhdistettyä sykevyönkin, mutta silti koen että halutessani tarkkaa tietoa treenistäni saan ehkä ihan pelkstä sykemittarista enemmän irti, Myös rannetukien käyttö salilla on jäänyt minimiin, sillä ylimääräinen säätö niin loopin kuin rannetukienkin kanssa on saanut minut lähinnä turhautumaan. Ja jotenkin ajatuksen tasolla tuntuu idioottimaiselta ottaa se aktiivisuusranneke pois mittaamasta juuri silloin kun on ns. aktiivisin aika päivästä.

Kaikenkaikkiaan ihan kiva vempele siis, ja varmasti saa ainakin jonkin verran lisättyä käyttäjänsä päivittäistä aktiivisuutta. Saas nähdä kuinka nopeasti itse kyllästyn tähän, ainakaan toistaiseksi merkkejä kyllästymisestä ei tosin ole ollut havaittavissa!

You Might Also Like

0 kommenttia