NÄLKÄKUURI?

Aloitin kolmisen viikkoa sitten fitverstaan be transformed valmennuspaketin, johon kuuluu treeniohjelma sekä ruokavalio. Mitä tuo ruokav...

KITUDIEETTI VAI NÄLKÄKUURI? KITUDIEETTI VAI NÄLKÄKUURI KITUDIEETTI VAI NÄLKÄKUURI? Aloitin kolmisen viikkoa sitten fitverstaan be transformed valmennuspaketin, johon kuuluu treeniohjelma sekä ruokavalio. Mitä tuo ruokavalio ja sen noudattaminen käytännössä tarkoittaa ja minkälaisia ajatuksia minulla ja lähipiirilläni on siitä?


Varsinkin M oli aluksi varsin epäluuloinen ruokavalion noudattamista kohtaan. Hänen ensimmäiset ajatuksensa asiasta oli, että kyseessä on jonkin sortin nälkäkuuri tai kitudieetti. Asia ei kuitenkaan ole niin. En punnitse ruokiani syödäkseni riittävän vähän, vaan syödäkseni riittävästi. Ensimmäisenä aamuna aamupuuroani punnitessa totesin aiemman aamiaiseni olleen huomattavasti pienempi! Eikä nuo annoskoot muutenkaan tässä ohjelmassa ole sieltä pienimmästä päästä. Kun annoksen koostaa puhtaista, terveellisistä ja laadukkaista raaka-aineista niin ruokaa saa syödä todellakin paljon!

Ruokavaliosta löytyy sekä tavallinen että karppivaihtoehto. Lisäksi mukana on myös ohjeet itselle sopivan ruokavalion valintaan sekä näiden kahden ruokavalion yhdistämiseen. Päivittäinen ruokavalio on jaettu selkeästi viiteen ateriaan, joista jokaiseen löytyy selkeät ohjeet ja raaka-ainelistat joista annoksen voi koostaa. Ohjeistuksista löytyy hyviä vaihtoehtoja määrineen esimerkiksi hiilihydraattien ja rasvojen lähteiksi. Monipuoliset komponenttivaihtoehdot ovat mielestäni ruokavaliossa aivan huippujuttu! Näin päivittäiseen ruokavalioon saadaan helposti vaihtelevuutta ja homma pysyy mielekkäänä.

Ruokavalion noudattamiseen on saatavilla vertaistukea Fitverstaan facebook-ryhmistä, ja näistä ja muutenkin sosiaalisesta mediasta fitverstaan avainsanoilla on saatavilla runsaasti inspiraatiota ja ideoita ruokavalion suhteen.

Mutta entäs jos edessä on vaikkapa sukujuhlat joissa tarjolla on kahvin kylkiäiseksi kakkua ja pullaa? Anna mennä vaan! Jos ruokavalio on muuten kunnossa, niin ei se homma pieneen herkutteluun kaadu.  Näihin aatoksiin tukea antoivat myös Fitverstaan valmentajat meidän pr-ryhmässä. Itsekään en ole ihan 100% noudattanut ruokavaliota, mutta koska pääosin ruokavalio koostuu hyvistä aineksista niin  ei se projekti siihen kaadu. Asioita ei pidä ottaa liian vakavasti eikä takertua pikkujuttuihin. Elämä on kuitenkin tehty elettäväksi ja kyllä se lopun perin on se kokonaisuus mikä näissä ravitsemusasioissakin ratkaisee.

You Might Also Like

0 kommenttia