BRAND NEW

Kuten varmaan nokkelimmat huomasikin jo, on niin blogi kuin siihen liittyvä  facebook-sivukin  saanut ylleen uutta ilmettä nimenvai...

blogiin blogiin2 blogiin4 blogiin3
Kuten varmaan nokkelimmat huomasikin jo, on niin blogi kuin siihen liittyvä facebook-sivukin saanut ylleen uutta ilmettä nimenvaihdoksen myötä. Mielen perukoilla oli jo jonkin aikaa  pyörinyt ajatus siitä, ettei blogin perustamisen aikaan noin viitisen vuotta sitten keksitty nimi enää oikein kuvastanut minua eikä sen paremmin blogianikaan. Olen kuitenkin luonnollisesti kokenut jonkinmoisen kasvupyrähdyksen ihmisenä tämän viiden vuoden aikana, jolloin myös tietenkin blogi on muuttunut mukanani. Tämä ei ole enää paikka johon purkaa ensimmäisenä mieltä painavat asiat, vaan haluan nykyään pitää blogin yleisilmeen raikkaana ja sisällön positiivisena ja vaihtelevana.

Osasyynä tietysti tähän blogini muuttumiseen on radikaalisti kasvanut blogimaailma joka on muokannut omalta osaltaan tätä hommaa tietynlaiseksi. Enää ei päivitellä pienillä digikameroilla otettuja, parhaillaan täysin muokkaamattomia pikselimössökuvia vaan blogi on pikemminkin ihmisen julkisivu, joka jakaa murto-osan tästä ihmisestä ja hänen elämästään. On siirrytty laadukkaisiin järjestelmäkameroihin ja tarkoin valikoituun sisältöön. Markkinointia unohtamatta. Sosiaalisen median kanavatkin ovat räjähtävässä kasvussa, ja blogin esille tuominen mahdollisimman monessa paikassa on ensiluokkaisen tärkeää. Viidessä vuodessa blogien suosio on totaalisesti räjähtänyt käsiin. Tarjontaa on paljon, ja jollain täytyisi erottua massasta edukseen.

14-vuotiaalle Jutalle blogi oli kirjaimellisesti nettipäiväkirja, johon jaettiin tärkeät tapahtumat ja arkiset kuulumiset heilahtaneiden kuvien kera. Blogiin tuli kirjoitettua mitä sylki suuhun kantaa, ja ehkä jaettua asioita joita ei nykyään tulisi nettiin kirjoitettua. Myös kirjoitusasu oli varsin erilainen nykytilanteeseen verrattuna. Bloggaaminen oli kiva harrastus, arjen luksusta - ja sitä se on yhä edelleenkin. Jos joku olisi  yrittänyt allekirjoittaneelle viisi vuotta sitten selittää, että joillekkin bloggaaminen on/tulee olemaan ammatti, en olisi uskonut korviani, vaan lähinnä ehkä todennut että miten moisesta räpeltämisestä voi saada rahaa? Ajatus tuntui tuolloin tosi kaukaa haetulta, ja suurin osa lukulistan blogeista olikin todella kotikutoisen näköisiä. Toista se on nyt.

Blogin uusi nimi Jutta Eveliina on ehkä hieman enemmän massaan hukkuva nimi kuin edeltäjänsä, mutta kuvastaa blogiani paremmin. Blogini sisältö on kuitenkin melko vaihtelevaa settiä arkisista postauksista resepteihin ja treenijuttuihin, ja pääasiassa omia näkemyksiäni ja kokemuksiani kyseisistä aiheista joten mikä olisi sen parempi nimi blogille kuin omani? 

You Might Also Like

0 kommenttia