ITS ALL ABOUT BALANCE

"Mitä syödä ja miksi? Tekeekö mieleni vain nukkua? Vai eikö nukuta? Olenko kiukkuinen? Enkö saa mitään aikaiseksi? Miksi ai...

Hyvinvointiluento Virtakivi Hyvinvointiluento Virtakivi Hyvinvointiluento Virtakivi Hyvinvointiluento Virtakivi
"Mitä syödä ja miksi? Tekeekö mieleni vain nukkua? Vai eikö nukuta? Olenko kiukkuinen? Enkö saa mitään aikaiseksi? Miksi aina minä? Tuntuuko ettei kukaan välitä? Kärsitkö sinä tai lapsesi vilkkaudesta? Haluatko olla onnellinen ja hyvinvoiva? Kenen elämää minä elän? Rakastanko itseäni?

Jos sydämessäsi tuntui siltä että tasapainosi on jotenkin hukassa niin olet Sydämellisesti tervetullut hyvinvointiluennolle kuulemaan tutkimustietoa rasvahapoista ja piilevästä tulehduksesta."


Annin pyytämänä suuntasin tänään hyvinvointiluennolle Voikkaan Virtakiveen. Paikka oli älyttömän kaunis ja sijaitsi joen rannassa. Jos olisi ollut valoisampaa olisin varmasti napsinut teille pihastakin kuvia! Luennon esittelyteksti kuulosti varsin kivalta, mutta ajatus rasvahappoihin liittyvästä tutkimustiedosta ei oikein houkutellut.


Ilmapiiri luennolla oli mukava, ja omia kokemuksia ja kysymyksiä oli helppo esittää sillä osallistujia oli varsin vähän. Oli mielenkiintoista kuulla toisten kokemuksia ja ajatuksia aiheen tiimoilta. Tietoa tuli paljon, ja osa siitä oli ehkä hieman vaikeasti ymmärrettävää. Ravitsemus vaikuttaa ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, ja vääränlainen ruokavalio yhdessä omega-3 rasvahappojen puutostilan kanssa aiheuttaa kehoon tulehdustilan, joka puolestaan pitkässä juoksussa aiheuttaa monia kroonisia kansansairauksia. Osa ravitsemukseen liittyvästä tiedosta soti hieman kotimaisia ravitsemussuosituksia vastaan, ja itse olen ravitsemuksen suhteen niin kultaisen keskitien kulkija etten oikein tiennyt mitä ajatella. Toki ainahan tiedossani on ollut että oikeanlaisella ravinnolla pystytään monet kansansairaudet kuten diabetes välttämään, mutta että pelkästään ruokavaliolla ja rasvahappojen tasapainottamisella voisi löytää apua astmaan, stressiin, masennukseen ja erilaisiin ihottumiin ja parhaimmillaan estämään syöpäsolujen syntymistä? Ja että se rasvaton maito ei enää olekkaan hyvä juttu, muista kevyistä maitotaloustuotteista puhumattakaan?

Luennolla tuli myös hyödyllistä tietoa erilaisista markkinoilla olevista omega-3 valmisteista ja niiden sisältämien rasvahappojen määristä ja tarkoituksista ihmiskehossa. Omega-3 rasvahappoja tulisi saada viisi kertaa enemmän verrattuna omega-6 rasvahappoihin. Ja niistä rasvahapoista päästäänkin luennon itse asiaan, eli Zinzinon tuotteisiin. Luennoitsija ja muutama tuotteita kokeillut kehui kovasti kyseisen brändin tuotteita joista tuntui löytyvän ratkaisu vaivaan kuin vaivaan. Hinta näillä tuotteilla oli perus markettitavaraa kovempi, mutta myös ravintoarvot puhuivat puolestaan. Parhaimmillaan zinzinon omega-3 öljy sisälsi moninkertaisen määrän hyviä rasvahappoja muihin merkkeihin verrattuna!

Yhdessä puhdistetun ruokavalion kanssa zinzinon tuotteet auttavat vähentämään tulehdustilaa kehossa. Tuotteiden kanssa voi myös ostaa testin jolla mitataan rasvojen tasapainoa kehossa, mutta mielestäni testi on aika hinnakas. Olisihan se toki mielenkiintoista nähdä kuinka epätasapainossa oma hyvinvointi on, mutta minusta tuntuu että taidan itse jatkaa vain ruokavalion siistimistä yhdessä tuttujen ja turvallisten ravintolisien kanssa!

Mikäli aihe alkoi kiinnostamaan, tässä muutamia linkkejä aiheen tiimoilta:
Kunto Plus - Saamme aivan liikaa omega-6 rasvahappoja
Tohtori Tolonen - Krooniset sairaudet ja omega-6/omega-3-rasvahappojen suhde
Zinzino - Balance Oil esite

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Tästä ois kyllä ollu mielenkiintoista tietää, ei vaan harmiksi kantautunut mun korviin tietoa tarpeeks ajoissa tästä luennosta :( ois tehny tälle stressipesäkkeelle hyvää! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noita samaisia luentoja on tulossa ilmeisesti kevään aikana lisää niin ei muuta kuin silmät ja korvat auki :)

      Poista