HOW TO STAY MOTIVATED

Mun arki on usein aika kiireistä, ja multa kysytäänkin aika usein että kuinka jaksan ravata töiden ohella tallilla ja salilla kun koton...

Kuinka pysyä motivoituneena Kuinka pysyä motivoituneena

Mun arki on usein aika kiireistä, ja multa kysytäänkin aika usein että kuinka jaksan ravata töiden ohella tallilla ja salilla kun kotonakin pitäisi saada pakolliset asiat hoidettua. Ja tässähän on pitkälti kyse motivaatiosta. Mikä mut saa jaksamaan, kuinka motivoin itseäni? Tässä tulee teille muutamat hyväksi havaitut vinkit!

  • Kaikista tärkeintä asian kuin asian kohdalla on mielestäni kysyä itseltään, että miksi? Miksi toimin näin, miksi asiat on hoidettava? Otetaan vaikkapa omasta elämästäni esimerkiksi nuo harrastukset. Miksi käyn tallilla päivittäin, miksi treenaan? Koska haluan. Ne on harrastuksia joista nautin, jotka auttaa jaksamaan ja joissa tahdon pärjätä. Jokaiselle tulee varmasti joskus eteen tilanteita joissa päivittäin suoritettavat asiat alkavat tuntumaan pakkopullalta, ja silloin kannattaakin ajatella tekevänsä niitä asioita koska haluaa, ei koska on pakko.

  • Aikataulutus auttaa pysymään motivoituneena, sillä kun olet suunnitellut hyvät aikataulut asioille jotka haluat suorittaa, on niiden suorittaminen paljon helpompaa. 

  • Edelliseen viitaten, hommaa itsellesi kunnon kalenteri. Alkuvuosi on mulla ollut yhtä hullunmyllyä muuton ja siihen liittyvien asioiden kanssa, ja alkuviikosta kävin vihdoin ostamassa itselleni kalenterin tälle vuodelle. Kirjaan sinne ylös kaikki tärkeät tapahtumat, sekä tietenkin treenit. Kun olen suunnitellut milloin treenaan, ei tule jäätyä sohvalle löhöilemään.

  • Myös vaihtelu motivoi omalla tavallaan. Kuten aikaisemmin jo todettu, usein kaavamaisesti suoritetut asiat muuttuvat pakkopullaksi. Miksi et siis kokeilisi pientä vaihtelua? Varsinkin treenaamisen kanssa tämä toimii todella hyvin! Kokeile jotain aivan uutta, se virkistää ja auttaa pysymään motivoituneena!

  • Tavoitteet ovat tärkeä osa motivoituneena pysymistä. Jälleen kysy itseltäsi, miksi teet asioita? Mihin tähtäät niillä? Älä kuitenkaan tavoittele liian korkealle, vaan aseta realistisia tavotteita ja välitavotteita. Kokeile myös kirjata tavoitteesi ylös, ja pohdi mitä niihin pääseminen vaatii.

  • Olen myös kokenut suunnittelun tärkeäksi osaksi tässä asiassa. Mikäli en suunnittelisi asioita hyvin, ei minulta löytyisi innostusta tehdä asioita. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! Mikäli vaikkapa ajattelet meneväsi aamulla ennen töitä treenaamaan, tee itsellesi aamupala ja päivän eväät valmiiksi. Pakkaa treenilaukku edellisenä iltana, joten aamulla ei tarvitse kuin ampaista matkaan. Näin saat treenin hoidettua pois päiväjärjestyksestä, eikä sen skippaamisesta aiheutuva mielipaha syö motivaatioasi.

  • Palkitse itseäsi. "Jos treenaan koko viikon suunnitelman mukaisesti, niin viikonloppuna voin vaikkapa viettää rennon leffaillan." Esimerkiksi kouluhommien kanssa voit puolestaan ajatella: "Kun olen tehnyt koulutehtäviä tunnin ajan niin olen ansainnut rentouttavan kahvihetken."

You Might Also Like

0 kommenttia