Suussasulava omenapiirakka ja vaniljakastike

Tulin eilen Raussilaan N:n vanhemmille koska tänään oli tiedossa lastenvahtimista. Päätin aamulla reippaana leipoa omenapiirakan ja valmis...

IMG_7701 Tulin eilen Raussilaan N:n vanhemmille koska tänään oli tiedossa lastenvahtimista. Päätin aamulla reippaana leipoa omenapiirakan ja valmistaa sen kylkeen vaniljakastiketta. Tosin mitään vaniljaa ei kaapista löytynyt, joten kesken kokkailun vaniljakastike vaihtuikin kanelikastikkeeseen!
IMG_7690 IMG_7699 AINEKSET (ohjeesta tulee pellillinen)
n.1kg omenoita
4 kananmunaa
3dl sokeria
150g leivontamargariinia
2dl maitoa
5dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta

Pinnalle:
kanelia
sokeria

150g voita
1dl sokeria
3/4dl vehnäjauhoja

Paloittele omenat ja sekoita kuivat ainekset keskenään. Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi.  Lisää seokseen sulatettu, jäähdytetty rasva sekä maitoa ja jauhoja vuorotellen. Paista 200-asteessa 25-30 minuuttia.  Lisää halutessasi muruseos pinnalle joko ennen paistoa tai noin paiston puolivälissä.



KANELIKASTIKE
6dl maitoa
2 kananmunaa
4tl perunajauhoja
kanelia & sokeria oman maun mukaan

Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja lämmitä seosta koko ajan hyvin sekoittaen. Kastike on valmista sitten kun se alkaa paksuuntua.

IMG_7703
Lopputuloksesta tuli oikein hyvä, vaikka mun kohdalla piirakan paistaminen vaatikin hieman kikkailua epäkuntoisen uunin takia. Koulusta palaaville nälkäisille lapsille piirakka upposi, vaikkei kaverina ollutkaan sitä perinteistä vaniljakastiketta.


You Might Also Like

2 kommenttia

  1. ihanan näköstä ! :p mäki rakastan leipoa ja opiskelenkin kokiksi. tsekkaatko munkin blogin?(=
    http://alisanelama.blogspot.fi/

    VastaaPoista