BABY STUFF

Sanomattakin on selvää, että vauvan tuloon kannattaa valmistautua hyvissä ajoin. Näin esikoista odottavana onkin ollut paljon ihm...

Baby Stuff Baby Stuff Baby Stuff


Sanomattakin on selvää, että vauvan tuloon kannattaa valmistautua hyvissä ajoin. Näin esikoista odottavana onkin ollut paljon ihmeteltävää esimerkiksi vaatteiden kanssa; paljonko vaatteita pieni vauva tarvitsee? Minkälaiset ovat käytännöllisimpiä? Entä minkäkokoisia vaatteita kannattaa hankkia? Paljon on ollut päässä kysymyksiä myös muiden hankintojen suhteen. Minkälaiset vaunut kannattaa hankkia? Viihtyyköhän vauva sitterissä? Onko hoitopöytä tarpeellinen?
Meillä on suosittu jonkin verran vauvan hankinnoissa käytettyjä tarvikkeita. M:n siskolta ollaan saatu paljon juttuja, ja vaatteita olen hankkinut aika paljon kirpputoreilta sillä pienillä vauvoilla vaatteiden käyttöikäkin on niin lyhyt, että kirpputoreilta löytyy parhaimmillaan aivan uuden veroisia vaatteita todella edullisesti!

Ensimmäisiä hankintoja mitä vauvalle tehtiin, oli toppapussi sekä -haalari. Sanomattakin taitaa olla selvää, että marraskuun vauva tarvitsee lämpimän toppapuvun talveksi, ja äitiyspakkauksen mukana tuleva haalari on loppuvuoden vauvalle auttamatta liian suuri. Toppapussin luulen olevan kätevä autoillessa, sillä siinä on reiät turvakaukalon vöille. Lisäksihän äitiyspakkauksessakin tulee makuupussi, jonka ajattelin laittaa vaunuihin lämmikkeeksi.

Ensimmäinen suurempi hankinta, jota oli pyöritelty mielessä ja aikalailla alusta saakka oli vaunut. Vaunuissa valinnanvaraa tuntuu olevan aivan tajuttomasti, on kääntyviä etupyöriä, travel systemejä ja erimallisia ja kokoisia vaunuja. Halusimme panostaa hyviin vaunuihin, sillä maalla asuessa niillä täytyy päästä eteenpäin soratiellä ja loskassa. Hinta oli myös mietityttävä asia vaunujen hankinnassa. Vaunuista löytyy lisää juttua aivan omasta postauksestaan.

Lisäksi ollaan saatu ystävältäni tulevaa vauvaa varten sitteri, jonka luulen olevan todella näppärä kapistus. Lisäksi hankimme käytettynä Stokken Tripp Trapp tuolin ja siihen vielä erikseen newborn setin, joka on käytännössä sitteri joka kiinnitetään tuoliin kiinni jolloin vastasyntynyt vauvakin pääsee mukaan ruokailuhetkiin samalle korkeudelle muun perheen kanssa.


Ja todella paljon on tulevaa vauvaa varten tehty myös pienempiä hankintoja kuten hoitoalusta, harsoliinoja, pari tuttia sekä tuttipulloa ja erilaisia hoitotarvikkeita kuten kynsisakset, sinkkivoidetta, kosteuspyyhkeitä, talkkia sekä kylpyöljyä. Aika paljon tarpeellisia pikkutavaroita tuli äitiyspakkauksessa, ja loput tarvittavat olinkin lähestulkoon kaikki kasannut tekemääni isyyspakkaukseen.

Vielä en tietysti osaa sanoa että mitkä hankinnat olivat meidän kohdalla niin sanottuja hittejä ja huteja, tästä tulen mahdollisesti kertomaan kokemuksia sitten vauvan synnyttyä. Mutta mitkä vauvan hankinnoista tällä hetkellä ovat omasta mielestäni ehdottomasti tärkeimpiä ja mieluisimpia?


  • Vaunut
  • Turvakaukalo
  • Toppahaalari sekä -pussi
  • Lämpimiä vaatteita, kietaisumallisia bodyja sekä housuja muutamaa eri mallia. Hyvä olla vähintään kolme vaatekertaa joka kokoa. 
  • Stokke Tripp Trapp Newborn Set
  • Harsoliinat
  • Vaippoja kokoa 1 ja 2
  • Kosteuspyyhkeet, hoitovoiteet, pari tuttia sekä tuttipulloa varmuuden vuoksi.
  • Kylpyamme, lämpömittari sekä pari huppupyyhettä.
  • Itkuhälytin




You Might Also Like

0 kommenttia