HEALTHIER TUNA-VEGGIE PIE

Innostuin pitkästä aikaa leipomaan, ja pääsimpä kokeilemaan vuoden kaapissa lojunutta piirakkavuokaakin! Halusin tehdä jotain hieman ...

DSC_0025 DSC_0017 DSC_0020
Innostuin pitkästä aikaa leipomaan, ja pääsimpä kokeilemaan vuoden kaapissa lojunutta piirakkavuokaakin! Halusin tehdä jotain hieman terveellisempää leivonnaista, ja koska aineksia ei ollut juuri mihinkään niin päätin pyöräyttää tälläisen piirakan! Pohjaan ei ole siis käytetty tuttuun tapaan pelkkiä vehnäjauhoja ja rasvaa, vaan rasvanlähteeksi on valittu terveellinen avokado.


POHJA:
1 avokado
1dl rahkaa
1-2 kananmunaa
0,5dl vehnäjauhoja
1dl kauraleseitä+ -hiutaleita
1dl ruisjauhoja + -leseitä
0,5tl leivinjauhetta
suolaa + mustapippuria

MUNAKERMA:
2 kananmunaa
1dl kevyt ruokakermaa
chilikastiketta

Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi blenderissä.  Levitä taikina piirakkavuokaan. Halutessasi voit esipaistaa pohjaa n.5-10minuuttia.

Esipaiston jälkeen lisää haluamasi täytteet. Itse käytin 1,5 tomaattia, purkin tonnikalaa, paprikan jämät ja hieman pakastekasviksia. Paista 200-asteessa 30 minuuttia. Voit halutessasi laittaa vielä muna-kermaseoksen päälle juustoa tai raejuustoa paiston loppuvaiheessa.


You Might Also Like

0 kommenttia