2017

Vuosi 2017 alkaa lähentyä loppuaan, joten olisi aika taas palata hetkeksi kuluneen vuoden tapahtumiin perinteisen vuosikatsauksen merk...

kokovuosi
Vuosi 2017 alkaa lähentyä loppuaan, joten olisi aika taas palata hetkeksi kuluneen vuoden tapahtumiin perinteisen vuosikatsauksen merkeissä. Blogin puolella vuosi on ollut varsin ainutlaatuinen; toisinaan blogi on elänyt täyttä hiljaiseloa ja toisessa ääripäässä meno on ollut hyvinkin vilkasta. Mutta tässäpä kurkistus kuluneeseen vuoteen kuukausi kuukaudelta.

2017 TAMMIKUU
Vuosi 2017 alkoi mitä parhaimmissa merkeissä M:n kanssa Tallinassa. Vuodenvaihde sujui rauhallisissa merkeissä hotellin ikkunasta raketteja katsellen, ja taidettiin pysyä juuri ja juuri vuoden vaihtumiseen saakka hereillä. Tammikuussa kirjoittelin blogiin tulevan vuoden kasvattavan itseäni ihmisenä. Kerroin tavoitteenani olevan ikimuistoinen vuosi joka tuo tullessaan jotakin suurta. Itse tiesin jo tässä vaiheessa tarkkaan mitä tuo tavoite käytännössä tarkoittaa, mutta blogin lukijoille ja läheisille alkoi asia valjeta vasta myöhemmin keväällä. Tammikuussa arki pyöri töiden, urheilun sekä hevostelun ympärillä. Pienen irtioton arjesta sain muutaman päivän reissulla Jyväskylään, jossa kävimme M:n kanssa Valtran kurssilla. 
2017 HELMIKUU 
Helmikuussa blogi vietti hiljaiseloa sillä työt ja kuun lopussa koittava laskiainen pitivät minut kiireisenä eikä postausideoita tuntunut löytyvän. Ainoat helmikuussa julkaisemani postaukset käsittelevät alkukuuhun sijoittunutta viikon pituista Ruotsin reissua, sillä kävimme siellä katsomassa MM-rallia.  Kuun lopussa koittanut laskiainen toi mukanaan työpaikalla järjestämäni laskiaisriehan lisäksi myös tähän astisen elämäni suurimman muutoksen positiivisen raskaustestin myötä. Siitä alkoi jännittävät ajat!

MAALIS- JA HUHTIKUU
Maalis- ja huhtikuussa postauksia ei tullut laisinkaan, sillä kuten olen kertonutkin niin sain osakseni alkuraskauden jäätävän väsymyksen. Kaikki voimat tuntuivat menevän työvuoroista ja pakollisista kouluhommista selviytymiseen. Ylimääräiset kurssitkin oli karsittava, ja se jos mikä oli vaikea päätös itselleni. Näiden kahden kuukauden hiljaisuus ulottui blogin ohella myös muihin sosiaalisiin medioihin.
2017
TOUKOKUU
Väsymys alkoi helpottaa, mutta elämässä oli meneillään suuria muutoksia työrintamalla. Alkukuu meni siis melkoisessa myllerryksessä ja mieli maassa. Äitienpäivänä olo keveni, sillä päästiin vihdoin jakamaan uutinen meidän kasvavasta perheestä läheisille. Ahkera työnhakukin tuotti todella nopeasti tulosta ja mieliala kääntyi nousujohteiseksi. Sain kuin sainkin kurottua kasaan kevään kurssit, ja niin oli ensimmäinen vuosi ammattikorkeakoulussa taputeltu.
2017
KESÄKUU
Kesäkuussa paljastin vihdoin raskausuutiset blogin puolella, ja kyseinen postaus onkin yksi vuoden luetuimpia postauksia. Aloitin heti kesäkuun alussa uudessa työpaikassa, joka pitikin minut kiireisenä aina äitiysloman alkuun saakka. Juhannuksen tienoilla koitti myös kauan odotettu rakenneultra, joka vahvisti aavistukseni todeksi. Meille oli tulossa pieni tyttö. Juhannusviikolla meille muutti myös uusi karvakorva, vuoden ikäinen sekaroituinen Xena-koira. Keskikesän juhlaa vietimme rauhallisissa merkeissä mökillä saunoen.
2017
HEINÄKUU
Heinäkuusta päälimmäisenä on mielessä työt, sekä kuun loppupuolella tehty parin päivän Tallinnan reissu. Päätimme molempien töiden antaessa myöten lähteä M:n kanssa kylpyläreissulle Tallinnaan ihan kaksistaan vielä kun se oli mahdollista. Reissusta tulikin varsin ikimuistoinen, sillä viimeisenä aamuna, 23.7 M kosi minua. Siitä alkoikin sitten häiden suunnittelu! Heinä- ja elokuun vaihteessa kävimme myös muutaman päivän reissulla Jyväskylässä seuraamassa neste rallia.


ELOKUU
Elokuussa blogi on viettänyt jälleen hiljaiseloa. Aloitimme pikkuhiljaa häiden suunnittelun, sillä hääpäivämme on varmasti yksi vuoden suosituimmista päivistä joten parempi olla ajoissa liikenteessä! Nautin kasvavasta raskausmahasta, painoin töitä ja kävin jaksamiseni mukaan treenaamassa. Perus arkea siis. 

2017 SYYSKUU 

Syyskuussa alkoi lähtölaskenta äitiysloman alkuun. Nautin hitaista aamuista, valokuvauskeikoista tallilla sekä tulevaisuuden suunnittelusta. Sain kauan odottamani äitiyspakkauksen ja tein muutenkin viimeisiä hankintoja vauvaa varten. Tahdoin kaiken olevan valmista lokakuun alussa alkavaan äitiyslomaan mennessä jotta voisin viimeiset viikot keskittyä vain itseeni ja tehdä asioita jotka juuri sillä hetkellä tuntuvat hyvältä. Syyskuun loppupuolella pääsin vielä toteuttamaan kauan suunnittelemani retken Repovedelle, jossa tulikin käveltyä koiran kanssa kunnialla 15km! En ehkä suosittele moista suoritusta kaikille enää raskausviikolla 33, mutta oma vointi salli sen oikein hyvin. 

2017 LOKAKUU
Lokakuussa alkoi kauan odotettu äitiysloma, mikä näkyikin postausten määrässä. Äitiysloman kunniaksi leivoin töihin suussasulavaa daimjuustokakkua. Lokakuu oli blogin puolella koko vuoden aktiivisin kuukausi, ja se piti sisällään niin ruokaan, raskauteen, hyvinvointiin kuin ihan omaan arkipäiväiseen elämään liittyviä juttuja. Päivät koostuivat pääasiassa treenaamisesta, blogijutuista sekä kotona puuhastelusta. Lokakuussa mut yllätettiin ystävien toimesta baby showereilla. Pääsin nauttimaan ensilumen tuomasta tunnelmasta, ja olin jo lähtökuopissa joulufiilistelyn suhteen. 

marraskuu MARRASKUU
Marraskuun alku oli melko malttamatonta aikaa, sillä kotona yksin ollessa aika alkoi käydä pitkäksi ja oma vointi olisi vielä antanut oikein hyvin myöten olla vaikka muutaman viikon vielä töissä. 5. päivä koitti laskettu aika, ja heti seuraavana yönä alkoikin vihdoin supistamaan! 9.11 klo 19.28 meidän prinsessa näki päivänvalon ja siitä alkoikin vauva-arkeen totuttelu ja uuteen perheenjäseneen tutustuminen. 

joulukuu JOULUKUU
Joulukuu meni ohi että hujahti. Kuukausi kului pitkälti samoissa merkeissä kuin marraskuu; pientä vauvaa ihastellen. Valmistelin innoissani joulua ja suunnittelin niin tulevia ristiäisiä kuin häitäkin. Päivät rytmittyivät vauvan unien, ulkoilun ja salitreenien mukaan Nautin vauva-arjesta aiva suunnattomasti! Uuden talon rakennus alkoi tuntua konkreettisemmalta talopaketin saavuttua. Joulukuussa tein myös päätöksen jatkaa opintojani kevätlukukaudella, vaikka alkuperäisen suunnitelman mukaan olisin ollut vielä kevään äitiyslomalla. Aloin hiljakseen työstämään myös opinnäytetyötä eteenpäin siitä mihin keväällä jäin.

Kaiken kaikkiaan takana on varsin tapahtumarikas ja ikimuistoinen vuosi. Niin paljon ilo ja onnen hetkiä, mutta myös hiukan kyyneleitä.

You Might Also Like

0 kommenttia