JOULUINEN JUUSTOKAKKU

Minulla oli joulukakkujen leivonnasta jäänyt pakastimen uumeniin hieman pilalle mennyt, murentunut jouluinen kuivakakku jonka halu...

Jouluinen juustokakku Jouluinen juustokakku Jouluinen juustokakku
Minulla oli joulukakkujen leivonnasta jäänyt pakastimen uumeniin hieman pilalle mennyt, murentunut jouluinen kuivakakku jonka halusin käyttää juustokakun pohjana joten lähdin suunnittelemaan jouluista kakkua sen pohjalta. Tähän kakkuun voit toki myös tehdä ihan tavallisen keksimurupohjan, tai miksei pohjaa voisi tehdä vaikkapa joulupipareista?


Puolukka-granaattiomenakerros
2dl puolukoita
5 liivatetta
2dl vispikermaa
1prk bonjour granaattiomenatuorejuustoa
2dl vispikermaa
2tl piparkakkumaustetta
1dl sokeria
1rkl glögiä

Piparkakkukerros
5 liivatetta
2dl vispikermaa
1prk arla piparkakkurahkaa
1/2prk maustamatonta bonjour tuorejuustoa
3tl piparkakkumaustetta

Glögikiille
2dl glögitiivistettä tai blossa punaviiniglögiä
4 liivatetta

Valmista ensimmäisenä puolukkainen kerros. Survo puolukat sauvasekoittimella. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi ja vatkaa sillä välin kerma. Sekoita kerman joukkoon tuorejuusto, sokeri sekä piparkakkumauste. Lisää puolukkasurvos massan joukkoon siivilän läpi. Sulata liivatteet tilkkaan glögiä ja sekoita seos tuorejuustomassan sekaan ohuena nauhana. Levitä seos pohjan päälle vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti.

Valmista seuraavaksi piparkakkukerros. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa kerma. Sekoita kerman joukkoon piparkakkurahka, tuorejuusto sekä piparkakkumauste. Halutessasi voit lisätä myös sokeria oman maun mukaan. Liota liivatteet tilkkaan vettä ja sekoita liivateseos tuorejuustomassan sekaan. Levitä massa vuokaan puolukkatäytteen päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti.

Valmista viimeiseksi kiille. Liota liivatteet kylmässä vedessä ja sekoita kiehautetun blossan tai lämmitetyn glögitiivisteen sekaan. Anna kiilteen jäähtyä hetki. Kun kiille on koostumukseltaan kiisselimäistä, voit kaataa sen kakun päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa.

Kakun koristeluun voit käyttää esimerkiksi valkosuklaakoristeita, piparkakkurouhetta tai kokonaisia joulupipareita, kermapursotuksia tai vaikkapa kanelitankoja.

You Might Also Like

0 kommenttia