Valkosuklaa-limejuustokakku

350g Rainbow Do-Re-Mi keksejä n.75g margariinia 180g valkosuklaata 1 lime n.400g tuorejuustoa 3dl kuohukermaa sokeria maun m...

DSC_0187
350g Rainbow Do-Re-Mi keksejä
n.75g margariinia
180g valkosuklaata
1 lime
n.400g tuorejuustoa
3dl kuohukermaa
sokeria maun mukaan
6 liivatelehteä (viisikin varmaan riittää)

Ohjeen määrät ovat suhteellisia, koska tein tämän kakun aivan näppituntumalta, eli varsinaista reseptiä mulla ei ollut. Tein kakun 24cm irtopohjavuokaan. Kakusta tuli melko jämäkkä muttei kuitenkaan kivikova. Luulisin kuitenkin että viisikin liivatelehteä olisi riittänyt, joten jos päätätte tätä kakkua kokeilla niin suosittelen kokeilemaan pienempää määrää.

kakku12
1. Erottele kekseistä täyte ja keksiosat. Murskaa keksiosat ja lisää sulatettu margariini. Taputtele seos irtopohjavuuan pohjalle ja laita se hetkeksi jääkaappiin.
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla.  Sulata suklaa ja sekoita se keksien täytteiden ja tuorejuuston kanssa toisessa kulhossa. Purista joukkoon hieman limen mehua.

kakku34
3. Yhdistä kerma ja suklaa-tuorejuustoseos. Kuumenna tilkka limen mehua ja sekoita liotetut liivatteet joukkoon. Kaada liivateseos varovasti ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla varovasti hieman nostelevalla tyylillä sekoittaen.
4. Kaada seos irtopohjavuokaan pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa useampi tunti, mieluummin yön yli.
kakku5 5. Koristele ja nauti. Itse koristelin kakun kermapursotuksilla, keksimuruilla, valkosuklaarouheella ja limelohkoilla. Tämän jälkeen halusin lisätä koristeeksi vielä jotakin freesiä ja siivutin joukkoon vielä muutamat mansikat, nam!

You Might Also Like

0 kommenttia