DAIM CHEESECAKE

  Perjantaina alkaneen äitiysloman kunniaksi päätin leipoa töihin työkavereille herkullisen daimjuustokakun. Alkuperäinen ohje on  tä...

Daim cheesecake Daim cheesecake Daim cheesecake 
Perjantaina alkaneen äitiysloman kunniaksi päätin leipoa töihin työkavereille herkullisen daimjuustokakun. Alkuperäinen ohje on täältä, mutta muokkailin sitä vähän. Suurensin määriä sillä tarkoituksena oli tehdä huomattavasti isompi kakku. Lisäksi vaihdoin gluteenittoman maissijauhopohjan tavalliseen digestivepohjaan. Lopputulos oli hyvä ja kakku maistui todella hyvälle!


PAISTETTU DAIMJUUSTOKAKKU

Pohja
400g digestiveä
150g margariinia
2rkl fariinisokeria
Täyte
1000g tuorejuustoa
300g creme fraichea
4rkl maizenaa
8 kananmunaa
300g daimia
2,5dl fariinisokeria
Valmista pohja murskaamalla keksit ja sekoittamalla keksimuru, fariinisokeri sekä sulatettu margariini keskenään. Taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle sekä reunoille ja anna jähmettyä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan. 
Vatkaa keskenään tuorejuusto, maizena sekä fariinisokeri. Lisää kananmunat pienissä erissä aina välissä vatkaten. Lisää joukkoon creme fraiche sekä rouhittu daim. Kaada seos pohjan päälle. Paista kakkua keskitasolla 160-asteessa n.1,5 tuntia. Sammuta uuni ja anna kakun olla vielä jälkilämmöllä tunnin verran. Jäähdytä kakku ja anna sen levätä jääkaapissa mieluiten yön yli.

You Might Also Like

0 kommenttia