TIPS FOR HAPPIER DAILY LIFE

Toisinaan arki voi tuntua hieman kuormittavalta ja yksitoikkoiselta. Päivät toistavuvat rutiininomaisesti samalla kaavalla ja ovat täynnä...

DSC_0254
Toisinaan arki voi tuntua hieman kuormittavalta ja yksitoikkoiselta. Päivät toistavuvat rutiininomaisesti samalla kaavalla ja ovat täynnä suoritettavia asioita. Tekemistä olisi vaikka muille jakaa, mutta vuorokaudesta loppuu tunnit kesken. Kuulostaako tutulta? Jatkuva kiire ja stressi ei tee kellekkään hyvää, ja jokaisen täytyisi osata rauhoittua ajoissa ennen kuin ajaa itsensä loppuun. Itse pidän huolta jaksamisestani päivittäin, sillä oma arkeni on suhteellisen toiminnantäyteistä. Päivät rytmittyät pitkälti koulun, töiden ja treenien mukaan joten illat pyhitänkin sitten kotitöille ja lepäämiselle. Kokosin tähän alle nyt muutamia juttuja teille ja itselleni muistutukseksi siitä, kuinka omaa arjen jaksamistaan voi edesauttaa.

♥ Ulkoile. Raitis ulkoilma usein piristää mieltä, varsinkin säiden suosiessa. Eli jos nyt katsoessasi ikkunasta ulos siellä paistaa ihana kevätaurinko, niin ei muuta kuin lenkkarit jalkaan ja pihalle!


♥ Huolehdi riittävästä unensaannista. Tämä on todella tärkeää, koska varsinkin aktiivisesti liikkuvana koen unen todella tärkeäksi, ja heti jos on tullut nukuttua liian vähän niin se kyllä tuntuu olossa heti. Ja valitettavan usein ainakin omalla kohdalla vähäinen uni tuntuu ja näkyy kiukkuisuutena, ahdistuneisuutena ja turhana murehtimisena.


DSC_0263
♥ Sulje somet. Joskus on hyvä olla tietämättä ystävien ja maailman menosta ja rauhoittua. Sulje siis somet, vaikkapa vain tunniksi päivittäin. Näin saat paljon enemmän aikaa tärkeisiin asioihin.

♥ Tee asioita itsellesi. Unohda kerrankin kaikki muut, ja tee sitä mistä nautit. Olkoon se sitten vaikka hemmotteluilta yksin tai ystävien kanssa herkuttellen tai vaikkapa hikinen punttitreeni.

♥ Liiku päivittäin. Lähestulkoon sama kuin ensimmäinen kohta, mutta tässä tähtään enemmänkin terveysliikuntaan jonka kautta kroppa ja siten myös mieli voi paremmin. Ja mikäs olisikaan sen parempi tapa purkaa stressiä kuin päästellä höyryjä vaikkapa tunnin intensiivisellä lenkillä, ryhmäliikuntatunnilla tai painojen nostelulla.
DSC_0251
♥ Myös ruokavaliolla on suuri merkitys arjen rullaamisen kanssa. Tasaisella & sopivalla energiansaannilla takaat pirteän olon läpi päivän menojen, koska verensokeri ei pääse laskemaan liian alas. Ja ei sovi myöskään unohtaa riittävää vedenjuontia, sillä myös se auttaa mielen virkeänä pitämisessä. Toisinaan tekee ihan hyvää herkutella ja se onkin toisinaan ihan tervettä, kunhan sitä harrastaa kohtuudella!

♥ Lepää. Kun arki alkaa tuntua raskaalta ja väsymys painaa päälle niin silloin ei auta kuin levätä. Makaa sohvalla ja katso leffoja hyvällä omallatunnolla, kyllä se siitä helpottaa! Myöskin rentoutumisharjoituksista voi olla apua akkujen lataamisessa.

♥ Näe ystäviä. Ystävät osaavat aina piristää pahan paikan tullessa, ja heiltä saat varmasti mielettömästi vertaistukea.




Kuinka te pidätte huolta omasta vireystasostanne arjen keskellä? Mistä asioista saatte lisäpotkua kiireen kukistamiseen?

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Itse piristyn musiikista ja jaatelosta :D noi oli hyvia vinkkeja ja iha totta joka juttu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musiikki on kyllä kanssa yks mikä piristää kummasti, ja voisihan tuota jäätelöäkin joskus kokeilla :)

      Poista