CLOUDBERRYMOUSSE

Valmistin tänään koulussa jälkiruuaksi lakkamoussea, ja ajattelin jakaa ohjeen teidän kanssanne. Lisäsin moussen kylkeen leipäjuusto-mansik...

Valmistin tänään koulussa jälkiruuaksi lakkamoussea, ja ajattelin jakaa ohjeen teidän kanssanne. Lisäsin moussen kylkeen leipäjuusto-mansikkavartaan ja hiukan lakkahilloa tuomaan särmää annokseen. Tässä teille oiva jälkiruoka vaikkapa viikonlopun herkkuhetkiin! Mutta pidemmittä puheitta, mennään asiaan. DSC_0084 DSC_0008 DSC_0080 lakkamousse Valmistus on todella yksinkertaista; vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sekaan ensin sokeri ja sitten loput aineet. Voit halutessasi paseerata lakat, jolloin moussen koostumuksesta tulee tasaisempaa. Mutta sen työvaiheen voi myös jättää pois, mikäli moussen joukosta löytyvät siemenet eivät haittaa. Hyydytä moussea tarvittaessa liivatteella. Perussääntö liivatteen käyttöön lusikoitavissa hyytelöissä on 1 liivate/1dl nestettä. 
Lakkamoussen voit nauttia ihan sellaisenaan tai valmistaa lisukkeeksi vaikkapa esimerkiksi niitä leipäjuustovartaita. Moussen joukkoon voi myös lisätä esimerkiksi valkosuklaata lisäämään täyteläisyyttä. 


You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Oi kun näyttää hyvältä! :-) pitää napata ohje talteen, jos vaikka saisin joskus aikaiseksi kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää se kyllä olikin, vaikka käyttämieni pakastelakkojen takia jouduinkin hieman rakennetta fiksailemaan liivatteella :)

      Poista